Alumínium redőny

Az alumínium redőny már egy felsőbb kategória a műanyag redőnyhöz képest, bár felépítési rendszerben megegyeznek, lényeges különbségek vannak a két típus között! Az alumínium redőnynél a redőnytok, lefutó sinek, záróléc, redőnyléc is mind alumíniumból készül. A redőny tokja két részes kialakítású, tehát kívülről bármikor nyitható, így probléma esetén szerelhető, javítható. Az alumínium redőny bármikor gyárilag és utólag is motorizálható, mely kényelmi és biztonsági szempontból sem elhanyagolható plusz opciót jelent! A redőny léceinek belseje szigetelő habbal vannak kitöltve , igy az alumínium redőny hőszigetelési képessége 7-8 fok és a zajszigetelése is erezhető. Gyárilag festett színekben kapható, variálható a redőny tok és redőnyláb színeivel, mely utóbbiakat a RAL színskála bármely színére le lehet színtereztetni. Az alumínium redőnyöket feltolásgátlóval szerelik mely kézi mozgatású redőnyöknél kb. 15cm-t engedi feltolni a redőnyt leengedett állapotból. Motoros redőny esetén leengedett állapotban nem lehet kívülről sem feltolni a redőnyt, így biztonsági szempontból sokat segít ingatlanunk megóvásában! Vakolható tokos kivitelben is gyártható, ilyenkor a redőny tokja a ház szigetelésével kerül eltakarásra, és kizárólag az alsó, lenyitható szerelőfedél marad látható. Praktikus és nagyon esztétikus megoldás!

Alumínium redőnyléc színek

Külső megjelenés:

Tok: Alul 20 fokban lecsapott, szögletes, vagy lekerekített formában rendelhető, alapárban fehér színben.
Redőnylécek íves formájúak, 37 és 39mm-esmagassággal, alapárban fehér színben. A palást nem színterezhető!
Lefutósín: mérete 22mm x 53mm, alapárban fehér színben választható.
Az alumínium termékeket 25% felár ellenében a RAL színskálából egyedi színben is legyártjuk.
Záróléc, gurtni behúzóautomata: alapárban fehér színben választhatók

Műszaki jellemzők:

A redőnyléc dupla üreges része poliuretán habbal van kitöltve, így nagy mértékben javítja a hő-és zajszigetelés minőségét, a lefutósínek gumi vagy kefebetéttel vannak ellátva zajcsökkentés miatt. A záróléc végein beépített, rejtett ütköző van. A redőnylécek golyóscsapágyakon futó, alapesetben 40 mm-es keresztmetszetű, horgonyzott acél tengelyhez csatlakoznak. A biztonság növelése érdekében extra feltolásgátló szerkezetet lehet a redőnytokba rejteni, mely leengedett állapotban megakadályozza a redőny feltolását. Ezt a megoldást csak motorizált redőnyöknél lehet alkalmazni. A redőny mozgatása 14m-es hevederrel, vagy 5 mm-es zsinórral, illetve redőnymotorral történik. Maximális mérete 37mm-es lamellákkal: 300cm x 300 cm, szélesebb lamellával ennél több is lehet.
A redőny tok mérete a redőny magasságától függően változik:

138-as tokmagasság 160-cm redőny magasságig,

150-es tokmagasság 210-cm redőnymagasságig,

165-ös tokmagasság 265-cm redőnymagasságig,

180-as tokmagasság 320-cm redőnymagasságig.

Leengedett állapotban kívülről a homorú oldalát látjuk a lamelláknak.
Ennek a típusnak előnye, hogy a szerelődoboz az épületen kívül van, tehát a későbbiekben a szerelés, javítás nem okoz semmiféle kellemetlenséget az Ön otthonában.
Fontos kiegészítője a szúnyogháló, mely a redőnnyel együtt egy tokba tekeredik fel, de külön lefutósínnel rendelkezik a lefutósín 40mm*53mm-es. A szúnyogháló helyezkedik el az ablakhoz közelebb. A szúnyoghálóval kombinált redőnyt hívjuk kombi redőnynek. A kombi típusnál ugyanabba a méretű tokba kisebb méretű redőnyt lehet beszerelni, mint az alaptípusnál, hiszen a szúnyoghálónak is bele kell férnie.
A tokméretek a következőképpen alakulnak:

138-as tokmagasság 100-cm redőny magasságig,
150-es tokmagasság 130-cm redőnymagasságig,
165-ös tokmagasság 190-cm redőnymagasságig,
180-as tokmagasság 260-cm redőnymagasságig.
Motorizálható, melyet falikapcsolós változatban és távirányítással is lehet működtetni. Automatizálható pl. időkapcsoló funkcióval. Smart Home, Ky, Opy-Roll motorjaink kiváló minőséget képviselnek.

138-as tokmagasság 100-cm redőny magasságig,
150-es tokmagasság 130-cm redőnymagasságig,
165-ös tokmagasság 190-cm redőnymagasságig,
180-as tokmagasság 260-cm redőnymagasságig.
Motorizálható, melyet falikapcsolós változatban és távirányítással is lehet működtetni. Automatizálható pl. időkapcsoló funkcióval. Smart Home, Ky, Opy-Roll motorjaink kiváló minőséget képviselnek.

Motoros vezérlésről és okos otthon vezérlésről az alábbi gombokra kattintva többet is megtudhat!


Önt is érdekelné az alumínium redőny?