Műanyag redőny

Ez a leg elterjedtebb redőnytípus jelenleg, bár nem rendelkezik olyan jó hő és hangszigetelési tulajdonságokkal,mint az alumínium redőny, mégis sokan szereltetnek fel ilyen típust. Hőszigetelési szempontból 3-4 fok hőmérsékletbeli különbségről beszélhetünk, bár ez az ingatlan és a nyílászáró adottságaitól is nagymértékben függ! A régebbi gyártású műanyag redőnyöknél megfigyelhető jelenség volt,hogy a redőnylécek egy idő után, vagy már gyárilag valamelyest átlátszóak voltak, így nem biztosítottak megfelelő árnyékolást. Az új típusú műanyag redőnyöknél a redőnyléc teljesen fedett, azaz leengedéskor biztosítja a megfelelő árnyékolást a helyiségben! Szerkezetét tekintve a régi típusok műanyag vagy fa redőnytengellyel lettek szerelve, míg az új típusú műanyag redőny acél tengelyt kapott, mely két oldalon csapágyakkal lett ellátva , így biztosítva a gördülékeny működést. A redőny tokja is savkezelt lindab lemez lett, így kiküszöbölendő az egy , két év utáni rozsdásodást. A redőny lefutó sinei (lábai) zajcsökkentő kefét kaptak, így működés közben és szélben sem zörögnek úgy, mint régebbi redőny társaik. A redőny legalsó léce a záróléc, melyet az új típusú műanyag redőnynél alumíniumból gyártanak és egy zárógumit is tartalmaz ezzel biztosítva a megfelelő súlyt a redőny elindulásához mikor leengedjük. Régebbi típusokon a záróléc vas vagy műanyag volt , így sérült és rozsdásodott, ami a redőny működésben is problémákat okozott és esztétikailag sem felelt meg egy idő után. Beépíthető szúnyoghálóval is gyártható, mely teljesen függetlenül használható a redőnytől, meggátolva egyes repülő rovarok bejutását a lakásba! Összességében elmondhatjuk, hogy akinek egy alacsonyabb árfekvésű árnyékolóra van szüksége, a műanyag redőnyt választja.

Műszaki jellemzők:

A Lindab tok egy műanyag bevonatú acél lemez, mely rozsdásodás ellen le van kezelve, így a környezeti hatásoknak jobban ellenáll, tartósabb. Formája 5 szöglető, alul csapott. A redőnytokon lévő fólia a szállítási és szerelési sérülésektől véd, amit a redőny felszerelése után eltávolítunk. A lefutósín mérete 22mm x 52mm. A redőnylamella 37mm-es, jó hőszigetelő. A gyártáshoz felhasznált redőnylécek mindegyike fedett, így zárt állapotban teljes fényzárást biztosít. A redőny leg alsó eleme a záróléc, mely alumíniumból készül. Bármilyen nyílászáróra felszerelhető, a tok része a nyílászárótól függően belülről is látszódhat. Mozgatása kézi erővel 14mm-es hevederrel, vagy 5mm-es zsinórral történik, ezek átvezetése a nyílászárón egy görgős bevezetővel oldható meg.

A redőny tok mérete a redőny magasságától függően változik:

138-as tokmagasság 150-cm redőny magasságig

150-es tokmagasság 200-cm redőny magasságig

165-ös tokmagasság 255-cm redőny magasságig

180-as tokmagasság 300-cm redőny magasságig

A redőnytengely csapágyazott. Várható élettartam: 10 - 13 év. Korszerű, esztétikusabb típus, mint a hagyományos műanyagredőny. Fontos kiegészítője a szúnyogháló, mely a redőnnyel együtt egy tokba tekeredik fel, de külön lefutósínnel rendelkezik, a lefutósín 40*53mm-es. A szúnyogháló helyezkedik el az ablakhoz közelebb. A szúnyoghálóval kombinált redőnyt hívjuk kombi redőnynek. A lefutó zajvédő gumival ellátott műanyag, kombi változatban bekefézett a szúnyogháló résznél. A kombi típusnál ugyanabba a méretű tokba kisebb méretű redőnyt lehet beszerelni, mint az alaptípusnál, hiszen a szúnyoghálónak is bele kell férnie.

A tokméretek a következőképpen alakulnak:

138-as tokmagasság 80-cm-redőny magasságig

150-es tokmagasság 120-cm redőny magasságig

165-ös tokmagasság 180-cm redőny magasságig

180-as tokmagasság 240-cm redőny magasságig

Az UV tartósság szempontjából színtartósságra csak a fehér színre tudunk garanciát vállalni!

Izelítő műanyag redőnyös munkáinkból

Szeretne műanyag redőnyt készíttetni?