Kapcsolat:

BORI-HÓCZA Bt.


+36-30-462-0092


E-mail:
c138caccc116c8ec60ab5a71951d9efb

Nyitvatartás:


Hétfő-Péntek-ig: 
8.00 - 17.00

Facebook

Megosztás

Google

Redőnyszerelés érdekességek 1

Redőny megrendelése előtt pár dolgot célszerű figyelembe kell venni. Figyelembe véve a nyílászáró adottságait, amennyiben nincs a redőnynek felül toktoldó kialakítva , felszereléskor a redőny tokja betakar a tiszta nyílásba. Ez a tok méretétől függően 10-15 cm is lehet!

Külső illeszkedésnél a káva egyenetlenségeit a redőny csak még jobban ki fogja emelni, ilyenkor mi általában 1 cm-t elhagyunk oldalanként a redőny szélességéből, ezáltal természetesen csak esztétikailag (rés) keletkezik két oldalon, mely kívülről észrevehető. Sok ingatlannál a külső szigetelés a nyílászáróknál oldalt nyit vagy zár szélességben, tehát nem ugyanakkora a méret a nyílászáró keretnél és a fal külső szélénél. Ilyen esetben is a legkeskenyebb méretet kell alapul venni. A párkány és a káva felső részének egyenetlenségénél mindig a legkisebb méretet kell alapul vennünk , hogy a redőny beférjen a nyílásba.

Kézi kezelés megválasztása szempontjából a redőny lehet gurtnis, vagy zsinóros. Zsinóros kezelést akkor választunk, ha a nyílászáró keretből kívül, oldalanként kevesebb mint 4cm látszik, mivel a gurtnis furatot egyenesen kell kialakítani a tökéletes működés érdekében! A zsinóros kezelésű redőny furata lehet ferde bevezetésű, mivel ebbe a furatba egy spirál rugó kerül behelyezésre ,ami megvédi a zsinórt a súrlódástól.

Belső szerelvény tekintetében a gurtni tároló automatánál érdemes figyelembe venni , hogy ha nincs oldalsó toktoldó a nyílászárón, az automata akadályozhatja az ablakot a 90 fokos kinyílásban! Általában ezrét a kezelést egy szárnyú nyílászáróknál a kilincs oldalra tesszük így nem zavarja a kinyitást, míg kétszárnyú ajtó és ablak esetén a kilincs oldallal ellentétes oldalra kerül a kezelés.

Tekintse meg redőny kínálatunkat az alábbi linkekre kattintva!

Műanyag redőny

Alumínium redőny

Motoros redőny

Amennyiben szeretne redőnyt rendelni tőlünk keressen minket elérhetőségeinken!

Ajánlatkérés/érdeklődés

Kérdés, kérés esetén küldjön e-mailt nekunk az alábbi űrlap kitöltésével és kollégánk 24 órán belül felkeresi Önt!

Név *:
Email *:
Telefon:
Bővebb megjegyzés:


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!