Umbroll Zsaluzia

Egyik prémium kategóriás kültéri árnyékolónk a zsaluzia. Szabályozható fény beáramlás, hőszigetelés, szellőztetés, árnyékolás és arculat kiegészítés. Röviden ezekkel a pozitív tulajdonságokkal írhatjuk le a zsaluziát.

A napsugarak a nagy üvegfelületeken keresztül rendkívül gyorsan felmelegítik a belső tereket. Belső árnyékolókkal hatékonyan nem védekezhetünk a napsugarak melegítő hatása ellen, a megoldást a külső árnyékolók jelenthetik - például a zsaluzia. A zsaluziák, mint külső árnyékolók hatékonyan visszaverik a napsugarakat, illetve az árnyékoló mögötti légáramlat hűti az üvegfelületet. A zsaluziák a reluxák kültéri változatai. Mozgatásuk az épület belsejéből történik. A lamellák felhúzására és forgatására hajtókaros vagy motoros megoldást kínálunk. Alkatrészei az időjárási viszontagságoknak ellenállnak.

A zsaluzia kifejezetten sokrétű eszköz. Számos funkciója egyedülállóvá teszi az árnyékolók világában. Nem pusztán árnyékol. A lamellák mögötti felszálló légáramlattal hűti az árnyékolt üvegfelületet. A napfény beesési szögének megfelelően elforgatott lamellák pedig hatékonyan visszaverik a napsugarakat. Gátolják a szabad belátást, azonban az épületből akár így is figyelemmel kísérhető mindaz, ami kint történik. (Lamella beállítástól függően.)

A lamellák teljes zárása esetén még közvetlen közelről sem látható az eltakart helyiség, azonban némi fény továbbra is beszűrődik, melynek mértéke a lamella típusával változik. Megvezetéstől függően a lamellák bal és jobb oldalán is beszűrődik valamennyi fény.

Szerkezeti felépítéséből adódóan a zsaluzia nem "törekszik" teljes fényzárásra. Az alábbi sematikus ábrák illusztrálják a különböző lamella típusok fényzárási képességét, melynek érzékelését nagyban befolyásolja a szemlélő árnyékolótól való távolsága és a betekintés szöge.


Fényzárási képesség az egyes lamella típusoknál:

S
S
S lamella
S lamella

Az új típusú S-90 zsalúziával folyamatosan lehet a belteret árnyékolni, lezárás esetén pedig akár teljesen elsötétíteni mint a Z-90 zsalúzia esetén. A lamella peremébe sajtolt gumi tömítés csökkenti a zajt erős szél esetén.

Z
Z
Z lamella
Z lamella

Vezetősínben vezetett Z-90 típusú kültéri zsalúzia lehetővé teszi a fényerősség folyamatos szabályozását a napsugárzás 85 %-t leárnyékolja így megakadályozza a beltér túlhevülését
Z - alakba hengerelt, peremezett és záró gumi profillal ellátott 90 mm-s lamella csendes működésű és majdnem teljes leárnyékolást biztosít.

C
C
C lamella
C lamella

80 mm széles, éle visszaperemezett, így nagyon erős profilt képez. A szélállóság növelése érdekében az árnyékoló bizonyos lamelláinak belső ívére zsinórzat rögzítő klipszeket erősítünk, a felfüggesztési pontokon, ami meggátolja, hogy a lamella átbillenjen. Az eljárás a szokásosnál is stabilabbá teszi a teljes szerkezetet. A fényzárás ezeken a stratégiai pontokok kissé eltér nyitott irányba, ami látható ugyan, de nem szembetűnő.


Zsaluzia lamella színek:

Zsaluzia anyaga:

lamella: - alumínium, mindkét oldalán lakkozott ,C, Z vagy S - alakba hengerelt, peremezett és záró gumi profillal ellátott, szélesség 90 mm
karnis: - 56 x 58 mm horganyzott felületű acéllemez vagy extrudált alumínium
záró profil: - extrudált alumínium, szélessége megegyezik a lamellák szélességével
vezetősín: - 20 x 20 mm extrudált alumínium
takarólemez: - 1,5 mm vagy 2 mm vastag hajlított alumínium lemez
létra és mozgató szalag: - speciális szintetikus szál, szürke vagy fekete színben

Zsalúziáink szerelhetők, nyílászáró elé, rejtett nyílásba a nyílászáró felett és homlokzatra. Alap esetben egy konzol kerül felszerelésre, amihez rögzítjük a zsaluzia karnist tartó bilincseket és látszó szerkezeteknél a takarólemezeket. Önhordós zsaluzia esetében csak a sin felfogatása történik, mivel itt nem a konzolok, hanem maga sin lesz a teherhordó elem! Meghajtás tekintetében lehetőség van választani kézi-kurblis, vagy motoros meghajtású zsaluziák között. Motoros zsaluziáink kiegészíthetőek szélérzékelővel, napfény érzékelővel és integrálhatóak az intelligens épületvezérlés rendszereibe is!

Az oldalsó megvezetés tekintetében a zsaluzia lehet sodronyos megvezetésű, vagy sínes. A síneket természetesen a RAL színskála bármely színében tudjuk színtereztetni.

A nyílászáró elé, vagy homlokzatra, stb. szerelt zsaluzia karnis ,motor, csomag, és egyéb szerkezeti elemeinek takarására és az időjárási viszontagságok elleni védelemre az alábbi takarólemezek állnak rendelkezésre, de egyedi igényeket is szívesen teljesítünk! A lemezek anyaga alumínium,vastagsága 1,5 vagy 2mm. RAL színskálából bármely színre színterezhető.

Takarólemezek:

A motoros zsaluzia esetén is rendelkezésre állnak kapcsolós és távirányítós motorok, csakúgy,mint a redőnyöknél. Integrálhatóak intelligens épületvezérlési rendszerekbe és kiegészíthetőek szél , napfény érzékelőkkel.


                                   Zsaluzia telepítéseink:

Megtetszett Önnek a Zsaluzia?